Óm Namah Śivája


Co je EFT?

15.09.2008 11:11

 

EFT

 (Emocional Freedom Technique)

 technika emoční svobody. 

Zdroj: Internet

 

 

 

EFT je psychologická akupresurní technika k optimalizaci emočního zdraví.
Přestože je stále často přehlíženo emocionální zdraví je zcela nezbytné k našemu psychickému zdraví a léčení. Nemáme tudíž šanci docílit ideálního zdraví (i když jsme třeba oddáni správné výživě a životnímu stylu), pokud nám v tom brání emocionální bariéry.

EFT je forma psychologické akupresury, založená na stejných energetických meridiánech (drahách) používaných v tradiční akupunktuře k léčení psychických a emocionálních potíží po pět tisíc let, ale bez útočnosti jehel. Místo jehel je použito jednoduchého poklepávání konečky prstů k přivedení kinetické energie na specifické meridiány na hlavě a hrudi, zatímco přemýšlíme o našem určitém problému - traumatické události, závislosti, návyku, bolesti a pod. a vyslovujeme pozitivní afirmace.

EFT léčí opravdu tělo i mysl, protože kombinuje fyzický efekt (působením na meridiány) s mentálním efektem (zaměření se přímo na problém či bolest) zároveň. Tato kombinace poklepávání na energetické meridiány a vyslovování afirmací pracuje, aby vymazala "bludný kruh" - emocionální blok - z bioenergetického systému našeho těla, a tak obnovila naši celkovou rovnováhu, nastolila harmonii těla i mysli a umožnila nám žít ve zdraví a pohodě.

EFT pomůže odstranit negativní emoce, žárlivost, zlost, partnerské problémy, deprese, nízké sebevědomí, nespavost, stres, napětí, snížit touhu po jídle, nadváhu, snížit nebo eliminovat jakoukoliv bolest ať fyzickou tak psychickou, chuť na cigarety, různé závislosti, fobie, strach z letadel a další.

Příčinou všech našich negativních emocí je porucha v našem tělesném energetickém systému.

 

Více informací naleznete zde:

https://www.eft.cz/ 

 

—————

Zpět